LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 8 – tyrannerna i fjärdeklass

Bröderna Ekeroths
klasskamrater berättar

 

K

ent och Ted pratade inte bara om sin tuffa tid i Halmstad, de betedde sig som om de fortfarande var kvar mitt i ett slagsmål i Nyhem där det gällde att hävda sin rätt till varje pris för att inte gå under, berättar de gamla klasskamraterna.

”De var små tyranner. De var elaka. De mobbade inte oss andra, men de var inte justa. Nu minns jag inte om det var Ted eller Kent, men de kunde till exempel ta tigerbalsam på fingrarna, och sen när man inte var beredd gnida in det i ögonen på folk så att det sved och gjorde ont. De trakasserade folk”, minns klasskamraten Klara.

Lerbäcksskolan
Foto: Krister Hansson Lerbäcksskolan
Foto: Krister Hansson
Lerbäcksskolan, Lund. FOTO: Krister Hansson

Lärarna var väl medvetna om problemen och de gjorde vad de kunde. ”Det var svårt”, minns Kents lärare Agneta Link, som i dag är i åttioårsåldern och som är en av de ytterst få personer som är beredd att ställa upp under sitt eget namn.

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: SOFIA OLSSON OLSÉN STF ANSVARIG UTGIVARE: LENA MELLIN REDAKTIONSCHEF: HÅKAN ANDREASSON BITR. REDAKTIONSCHEF: MARIA TRÄGÅRDH PLUSCHEF: TED KUDINOFF