LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 30 – Sveriges första självmordsbombare

Terrorist sprängde sig
mitt i julrusningen

Lördag 11 december 2010

K

lockan tio i fem exploderade gastuberna i Taimour Abdulwahabs vita Audi. Drygt tio minuter senare, när han återigen gått in på den nästan folktomma Bryggargatan, sprängdes bomberna som han bar runt sin mage och i en ryggsäck på ryggen.

Taimour Abdulwahab låg kvar på den snötäckta gatan. Enligt ett vittne hängde delar av hans tarmar ut ur den sönderslitna magen. Han levde i ytterligare några minuter, rörde sig svagt och jämrade sig, innan han tystnade.

Sverige hade fått sin första självmordsbombare.

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: SOFIA OLSSON OLSÉN STF ANSVARIG UTGIVARE: LENA MELLIN REDAKTIONSCHEF: HÅKAN ANDREASSON BITR. REDAKTIONSCHEF: MARIA TRÄGÅRDH PLUSCHEF: TED KUDINOFF