LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 7 – JACKIE ARKLÖV OCH KRIGET

Så blev en adoptivpojke
legosoldat och polismördare

Söndag 5 april 1992

I

slutet på 1980-talet och början av 1990-talet hade det, precis som i resten av Sverige, växt fram lokala grupper av skinnskallar och organiserade högerextremister även i norra Sverige. Jackie Arklöv sökte upp den närmaste nazistgruppen, NS Östersund. Av ganska förståeliga skäl reagerade medlemmarna först med skepsis och direkt avståndstagande. En svart nazist är på många sätt en självmotsägelse. Som så många gånger förr fick Jackie Arklöv till slut vara med, men ändå inte. Han blev accepterad, men på nåder.

jackie arklšv, dšmd fšr rŒn, mord, polismord malexander, krigsfšrbrytelser i bosnien. jackie arklšf jackie arklšv, dšmd fšr rŒn, mord, polismord malexander, krigsfšrbrytelser i bosnien. jackie arklšf
Jackie Arklöv, okänt fotodatum. FOTO: Pressens Bild

”Vi kom fram till att han får vara med oss så länge han kämpar för vår sak. Han hade samma åsikter som vi när det gäller Israel och hela den prosionistiska rörelsen. Så vi accepterade honom, det gjorde vi” berättade organisationens ledare senare, men tillade att det fanns ett förbehåll: ”Men när vi skulle komma till makten så skulle det ju vara kastrering som gäller för honom.”

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: SOFIA OLSSON OLSÉN STF ANSVARIG UTGIVARE: LENA MELLIN REDAKTIONSCHEF: HÅKAN ANDREASSON BITR. REDAKTIONSCHEF: MARIA TRÄGÅRDH PLUSCHEF: TED KUDINOFF