LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 24 – KENT EKEROTH SPELAR SPELET

”Han spelar in
allt, precis allt”

Tisdag 20 april 2010

J

u närmare valet 2010 kom och ju fler opinionsundersökningar som visade att partiet var på väg att ta sig in i riksdagen, desto mer ökade misstänksamheten, några kallar det paranoian, inom partiet.

Nu fanns det eftertraktade positioner som välbetalda riksdagsmän att se fram emot. Nu handlade det inte längre om oavlönat ideellt arbete med att dela ut affischer, foldrar och broschyrer. Nu hägrade både makt och pengar.

Daniel Assai, som hade lyckats arbeta sig upp till posten som biträdande kanslichef, berättar om en kultur där misstron ökade till den grad att till slut ingen verkade lita på någon annan. Partikamrater angav varandra, eller började samla på bevis för att använda vid senare tillfällen. Det handlade om allt från partidokument och mejlväxlingar till hemliga inspelningar av det som sas på olika möten eller i privata sammanhang.

Daniel Assai säger att han förstod omfattningen av de hemliga inspelningarna först när några ledande partimedlemmar spelade upp band för honom 2008. Det var ungefär då som inspelningarna tog fart på allvar. Partiet hade då fortfarande sitt partikansli, som de kallade för ”Bunkern”, i en källarlokal på Södermalm.

”Man sa till mig att de spelar in samtal, i ’Bunkern’ och allt. På styrelsemöten och sånt”, berättar Assai.
”Man vet aldrig när det spelas in…”

 

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: SOFIA OLSSON OLSÉN STF ANSVARIG UTGIVARE: LENA MELLIN REDAKTIONSCHEF: HÅKAN ANDREASSON BITR. REDAKTIONSCHEF: MARIA TRÄGÅRDH PLUSCHEF: TED KUDINOFF