LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 14 – KENT EKEROTH RADIKALISERAS

Tiden på elitskolan:
”Visade inte en gnutta empati”

K

lasskamraten Niklas beskriver Kent som en person som kunde ta en diskussion i de flesta ämnen. Dock inte i alla. Vissa frågor gjorde honom som förbytt. Då kom det hårda, oresonliga, attackerande vilda bemötandet snabbt fram.

Det ämne som oftast ställde till det var frågan om Israel och Palestina. I Kents värld var alla palestinier terrorister som stulit israelernas rättmätiga mark från dem och nu utgjorde ett dödligt hot.

”Han kunde inte visa ens en gnutta empati. För honom var alla palestinier terrorister. Han kunde inte se att det handlade om människor på båda sidor om konflikten, att det fanns lidande hos alla de drabbade. Han var totalt oresonlig. Jag tyckte att det var jobbigt. Och jag vet att många andra tyckte att det var ännu mer jobbigt”, berättar Niklas.

I högstadiet hade Kent mest pratat med sina vänner i det lilla ”nördgänget”, det var inom denna lilla krets han delade sina tankar och åsikter. Nu berättade han öppet, för allt och alla, vad han tyckte och tänkte. Och han hade radikaliserats, framför allt i sin syn på dem han kallade ”muslimer”.

Hans ton var hård, oresonlig och hatisk. Kent kunde säga att ”muslimerna” tar våra resurser, att de borde lämna Sverige ifred och sticka tillbaka till länderna som de kom ifrån. Och han blev lika aggressiv varje gång temat kom upp.

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: SOFIA OLSSON OLSÉN STF ANSVARIG UTGIVARE: LENA MELLIN REDAKTIONSCHEF: HÅKAN ANDREASSON BITR. REDAKTIONSCHEF: MARIA TRÄGÅRDH PLUSCHEF: TED KUDINOFF