LÄS GELLERT TAMAS FRISTÅENDE FORTSÄTTNING PÅ LASERMANNEN – BARA I AFTONBLADET PLUS

UTDRAG UR DEL 10 – FRÅN MOBBARE TILL MOBBAD

”Det var alla mot honom”

Återkomsten till Halmstad blev något av en katastrof, åtminstone tyckte den då elvaårige Kent detta. De två åren som följde har han beskrivit som de värsta i sitt liv. Det började redan första dagen i hans nya skola.

”Vid den tiden var jag ganska blyg, och var inte sådär jättesocial. Så jag hade första lektionen, som var klockan tio, sen hade vi tiorasten på 20 minuter”, berättade Kent för några år sedan i radiodokumentären ”Kent och Abir”.

”Det var den första rasten jag hade på den skolan. Och då hade jag en bok med mig, så jag gick ut och satte mig och började läsa … Och då kom de fram och började kaxa liksom, helt utan anledning. Jag satt och läste en bok liksom – sen så var det bråk i två år.”

Kent Ekeroth under SD:s landsdagar i Västerås 2013. FOTO: Urban Andersson

När jag kontaktar Kent Ekeroths gamla skolkamrater från Östergårdsskolan i Halmstad är det flera som bekräftar hans minnesbild av en tyst, blyg kille, som snart blev klassens – och kanske hela skolans – största mobboffer.

Den här originalstoryn är låst. Lås upp och läs vidare nu.

Prova Plus för 1kr nu!

Det svenska hatet

Det är en historia om de som har gått i första ledet, om de som har utfört våldshandlingar, spänt på sig bombbälten, beväpnat sig för raskrig med vapen – eller med ord; självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.

Reportaget ”Det svenska hatet” är en fristående fortsättning på Gellert Tamas klassiska bestseller ”Lasermannen”. Reportaget börjar där boken ”Lasermannen slutade”, i det tidiga svenska 1990-talet. och skildrar ett kvartssekel som förändrade Sverige för alltid.

Läs allt från början här.

 

CHEFREDAKTÖR OCH ANSVARIG UTGIVARE: STF ANSVARIG UTGIVARE: REDAKTIONSCHEF: BITR. REDAKTIONSCHEF: PLUSCHEF: TED KUDINOFF